Paintball

Vi spelar på en härlig skogsbana med mest naturliga hinder som stenar, träd och kullar. Safezone är i mitten av skogsbanan, så man har god överblick på spelet. En instruktör går igenom säkerhetsinstruktioner samt spelregler. Alla som ska spela måste skriva under kontrakt. Är någon spelare under 18 år måste målsman skriva under det intyg som återfinns längst ner på denna sida. Av säkerhetsskäl får ingen alkohol förtäras före eller under spelet.
 

Paintball

Utrustning
Markör
Mask
Skyddskläder


Tidsåtgång: ca 2 timmar


 

Material och spel

 

1. Vad ska jag ha på mig?

Paintball är som ett motionspass, så du blir varm när du spelar.

Du lånar heltäckande kläder, vill du spela i egna går det bra, bara de är täcker kroppen. Där huden är tunn kan det göra ont att få en träff. Så ta gärna med handskar och en keps/mössa för att skydda händer och hjässa. Oömma skor på fötterna, joggingskor fungerar alldeles utmärkt.

 

2. Säkerhet

Säkerhet är A och O. Spelledaren går igenom regler som gäller och du får skriva under ett kontrakt att du ställer upp på dessa regler. Är du under 18 år måste målsman skriva under ett intyg. Den allra viktigaste regeln är att skyddsmasken är på under hela tiden som spelet är igång.

 

3. Säkerhetszon (Safezone)

Mitt på banan finns det ett område med skyddande nät. Dit går man när man är markerad och vid pauserna. Där kan man ta av sig masken, fixa utrustning och umgås.

 

4. Spelet

När alla spelare har sin mask på och markören är klar, sätts spelet igång av spelledaren. Om du blir markerad (träffad), sträcker du långsamt upp markören i luften och reser dig långsamt upp och går mot safezonen. Sätt på pipskyddet och säkra markören.

 

5. Spelidé

1) Grundidén är att en flagga läggs ut vid respektive bas och så gäller det att fånga motståndarlagets flagga och föra tillbaks den till sin egen bas. Skulle man bli träffad när man har flaggan- lägger man ner flaggan där man blev träffad.
2) Varianter på ovanstående spel är att lägga en flagga i mitten av spelplanen. Då gäller det att fånga flaggan och föra tillbaks den till sin egen bas.
3) En tredje variant är att spela till motståndarlaget eller det egna laget är utmarkerat.

 

Har ni andra önskemål om spel- tala med spelledaren!

Priser
Priser för privatpersoner
Priser för företag
Priser för skolor och föreningar

 

loading...